Veelgestelde vragen (FAQ)

Heb je een vraag en wil je onmiddellijk antwoord? Hieronder volgt een lijst van vragen die wij vaak gesteld krijgen. De antwoorden zijn te zien door op de "+" te klikken.

Zit jouw vraag hier toch niet bij? Neem dan contact met ons op via de contactpagina. Wij zullen ons best doen je zo snel mogelijk een antwoord te geven.

Wanneer je de shampoo & body bars gebruikt, kun je deze tussen jouw handen wrijven om schuim te maken. Dit schuim kun je vervolgens in jouw haar aanbrengen en op jouw lichaam.
Wat je ook goed kunt doen is de bar direct aanbrengen door deze over jouw haar en huid te wrijven.

De beste manier om de conditioner bar te gebruiken is door deze over jouw gehele haar te wrijven. De conditioner bar is vrij hard en gaat erg lang mee maar dit betekent wel dat er goed over het haar gewreven moet worden voordat de conditioner goed in het haar is aangebracht. Ga met je vingers door het haar terwijl je de conditioner aan het uitspoelen bent zodat het water al de overtollige conditioner meeneemt. Mocht je nog knopen in jouw haar tegenkomen dan heb je waarschijnlijk niet genoeg gebruikt.

Als je het goed hebt aangebracht zul je zonder problemen je haar kunnen kammen. Zijdezacht en glad, yesss!
Alle shampoo & body bars zijn 100% natuurlijk.

De enige uitzondering is de Actieve Houtskool & Muskus Shampoo Bar. Hoewel de geur van muskus ook van dierlijke oorsprong gebruikt kan worden en zo onder de noemer 'natuurlijk' valt, vinden wij het welzijn van dieren wat dit aangaat belangrijker. Bovendien is de bar nog steeds vegan. De muskusgeur is dan ook geproduceerd en niet van dierlijke oorsprong.
Ja. Wij gebruiken geen ingrediënten van dierlijke oorsprong. Dit maakt al onze producten 100% vegan.
Nee. Wij gebruiken geen ingrediënten die niet duurzaam geproduceerd zijn. Dit houdt dus ook in dat wij geen palmolie in onze producten gebruiken. Ook hebben wij gekozen om het gebruik van natuurlijke schuimmiddelen te laten. Als voorbeeld; SLS wordt vaak vervangen door SLSA zodat het als natuurlijk ingrediënt telt. Helaas is het zo dat dit vaak gemaakt wordt van palmolie. Dit geldt overigens ook voor cetyl alcohol. Onze cetyl alcohol is gemaakt van kokosolie, voor ons een bewust alternatief.

Wat je ziet is wat je krijgt van onze shampoo & conditioner bars. Alle ingrediënten staan in de productomschrijvingen.
De basis van al onze shampoo bars bestaat uit shea boter, kokosnoot olie, sesamolie, zonnebloemolie, olijfolie en ricinusolie.

Deze oliën zijn en natuurlijke en rijke bron van een aantal vitaminen. Dit zijn: A, D, E & K. Hiernaast bevatten sommige bars extra ingrediënten met extra vitaminen. Dit staat dan altijd in de productomschrijving.

Onze bars zijn ambachtelijk met de hand gemaakt door middel van koude verzeping. Dit betekent dat de oliën niet extreem zijn verhit waardoor de werkzame stoffen worden afgebroken. Door deze zogeheten koude verzeping blijven de stoffen dus intact.
Wij gaan geen verhaaltjes vertellen en gebruiken de beste alternatieven voor chemische stoffen. Wij hebben gekozen om emulgerende was (Polawax NF) in onze conditioner bars te gebruiken. Dit product heeft een 16128 ISO standaard en mag natuurlijk genoemd worden. Toch is het zo dat dit product voor 87% van natuurlijke origine is. Desalniettemin zijn er geen stoffen van dierlijke oorsprong gebruikt dus onze bars zijn ook vegan.
Wij hebben verteld dat onze bars gemaakt zijn door middel van koude verzeping. Maar wat betekent dat precies? Deze manier van zeep maken is de manier waarop de eerste zeep werd gemaakt. Afgezien van het feit dat koude verzeping energiezuinig is en dus duurzamer, is het ook de manier om alle werkzame stoffen in de bars intact te laten.

Wij produceren onze bars niet met machines. Dit betekent dat alle shampoo bars iets verschillen van elkaar. Geen bar is dus exact hetzelfde.
Wij gebruiken geen chemicalen zoals SLA, SLSA, SLS, SLES, siliconen of parabenen. Wij gebruiken natuurlijke en biologische ingredienten zoals plantaardige oliën. Dit betekent dat als jij een allergische reactie hebt op één of meerdere chemische stoffen in reguliere shampoo dan is het zo goed als zeker dat jij onze shampoo & body bars en conditioner bars zonder problemen kunt gebruiken.

Voordat je beslist welke shampoo bar je wilt gaan gebruiken, controleer dan wel even of je allergisch bent voor één of meerdere stoffen. De volledige lijst vind je in de productomschrijving.
Zoals je weet bevatten onze bars geen chemische conserveermiddelen. Dit betekent niet dat onze bars snel gebruikt moeten worden! Als deze koel en droog worden bewaard kunnen deze minimaal een jaar bewaard worden. Meestal is dit nog langer.

Als je de bars gebruikt, leg deze dan wel op een zeepschaaltje zodat ze weer kunnen drogen na gebruik. Bij ons krijg je een gratis Starter Kit (zeepschaaltje + washandje) bij bestellingen vanaf €60!
Wij vinden het belangrijk om snel te versturen. Dit betekent dat wij jouw bestelling in het uiterste geval binnen 24 uur zullen versturen. Van maandag tot en met vrijdag versturen wij jouw bestelling tot 15:30 altijd dezelfde dag. Bestellingen die wij in het weekeinde ontvangen versturen wij altijd op maandag.
natuurlijkeshampoobar.nl is een Nederlandse webshop. Dit betekent dat wij naar Nederland en België versturen.
Het versturen binnen Nederland duurt (uitzonderingen ivm. drukte PostNL) 1 werkdag. Naar België is dit normaal gesproken 2 dagen.
Wij versturen onze shampoo bars & conditioner bars en accessoires met de grootste zorg. Hiermee bedoelen wij dat wij geen plastic gebruiken om zodoende het zero plastic beleid door te voeren vanaf het product tot het verzenden. Als opvulling in de bestelling gebruiken wij gerecycled kraftpapier.

Als het mogelijk is - en dat zal in de meeste gevallen zo zijn - zullen wij jouw bestelling versturen als brievenbuspakje. Dit betekent dat je niet thuis hoeft te zijn om jouw bestelling in ontvangst te nemen. Ook is het dan niet nodig deze op te halen uit een Service Point.
Wij rekenen verzendkosten gelijk aan wat wij PostNL moeten betalen. Eigenlijk schieten wij hier bij in aangezien wij ook de verpakking betalen en het inpakken zelf verzorgen. Afhankelijk van de bestemming zijn de kosten als volgt:

Verzending binnen Nederland: €4,35
Verzending naar België: €12

Alle bestelling vanaf €60 worden gratis verzonden. Bovendien ontvang je dan de Starter Kit gratis.