Haarzeep & Shampoo bars

Zijn er verschillen tussen haarzeep en een shampoo bar? Of is het hetzelfde?

Wat is het verschil tussen haarzeep en shampoo bars?

Als iemand haarzeep zegt, dan kan het maar zo zijn dat diegene een shampoo bar bedoelt. En als iemand shampoo bar zegt, dan wordt daarmee misschien haarzeep bedoelt. Dit kan dus erg verwarrend zijn. Toch zijn er wel degelijk verschillen. Wij gaan het je hier uitleggen.

Haarzeep en shampoo bars

Haarzeep is een traditioneel product dat al lange tijd wordt gebruikt en is gemaakt van natuurlijke oliën, zoals olijfolie of kokosolie, en een alkali, zoals natriumhydroxide. Het wordt gemaakt door de oliën te mengen met het alkali en het resulterende mengsel te laten afkoelen tot het stolt. Eigenlijk net zoals ambachtelijke zeep gemaakt wordt.

Haarzeep wordt gebruikt om het haar te wassen en te reinigen, maar het kan soms het haar uitdrogen en kan een film of residu achterlaten. Het is dus eigenlijk niets meer dan een stuk zeep om je haar mee te wassen. Dit betekent dus dat het harder is dan een shampoo bar. Net zoals zeep dus. Hierdoor is het ook niet echt handig om als een shampoo of body bar te gebruiken. 

Wat is het verschil tussen haarzeep en een shampoo bar?

De basisingrediënten voor het zeep maken op de ambachtelijk manier. Een mengsel van plantaardige oliën en toevoegingen zoals etherische olie bijvoorbeeld. Een een alkali opgelost in water.

Wat is dan beter?

Het is heel lastig om daar nou een simpel antwoord op te geven. Het is namelijk voor iedereen verschillend. Voor de één zal het flink wennen zijn om de haren te wassen met haarzeep, waar een ander hier totaal geen problemen mee heeft. Ieder haar reageert anders op de verschillende producten.

 

Wat wel zo is, is dat een shampoo bar - net als bij ons - ook ingezet kan worden als body bar. Praktisch gezien heeft een shampoo bar het voordeel dat het voor je hele lichaam gebruikt kan worden.

Hoe zit dat dan met een shampoo bar van Natural Answer

Een shampoo bar is bij ons altijd op een ambachtelijke manier geproduceerd zoals dit ook bij haarzeep zo is. Waarin onze shampoo bar zich onderscheidt is dat deze het haar niet uitdrogen zoals zeep dat doet doordat er een aantal natuurlijke ingrediënten zijn toegevoegd zoals shae boter. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat het haar en huid een verzorgd gevoel geven in tegenstelling tot haarzeep. Hiernaast zorgen de andere natuurlijke ingrediënten voor een goed schuimend product. 

 

De conclusie is dus dat een shampoo bar van Natural Answer de beste eigenschappen van beide soorten producten in zich heeft. De natuurlijke en ambachtelijke methode van zeep maken met zuiver natuurlijke ingrediënten zoals bij haarzeep. En aan de andere kant een voedend en heerlijk aanvoelend product dat schuimt en reinigt zoals shampoo zonder toegevoegde chemicaliën.