Haarzeep & Shampoo bars

Zijn er verschillen tussen haarzeep en een shampoo bar? Of is het hetzelfde?

Wat is het verschil tussen haarzeep en shampoo bars?

Als iemand haarzeep zegt, dan kan het maar zo zijn dat diegene een shampoo bar bedoelt. En als iemand shampoo bar zegt, dan wordt daarmee misschien haarzeep bedoelt. Dit kan dus erg verwarrend zijn. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen een shampoo bar en haarzeep. Wij gaan het je hier uitleggen.

Haarzeep en shampoo bars

Haarzeep betekent eigenlijk niets meer dan een stuk zeep om je haar mee te wassen. Dit betekent dus dat deze haarzeep harder is dan een shampoo bar. Net zoals zeep dus. Hierdoor is het ook niet echt handig om als een shampoo of body bar te gebruiken. 

Wat is dan beter?

Het is heel lastig om daar nou een simpel antwoord op te geven. Het is namelijk voor iedereen verschillend. Voor de één zal het flink wennen zijn om de haren te wassen met haarzeep, waar een ander hier totaal geen problemen mee heeft. Ieder haar reageert anders op de haarzeep.

 

Wat wel zo is, is dat een shampoo bar - net als bij ons - ook ingezet kan worden als body bar. Praktisch gezien heeft een shampoo bar het voordeel dat het voor je hele lichaam gebruikt kan worden.